Studiu Qapirom

abas ERP este nucleul infrastructurii IT al QAPIROM PLAST SRL, Bihor

Qapirom, companie productatoare de injectii mase plastice pentru industria automobila si accesorii pentru sport, localizata in comuna Sântandrei, Bihor, foloseste abas din 2019 pentru a-i ajuta sa isi atinga obiectivele de afaceri critice.

ERP folosit anterior: Qapirom avea un ERP (Cegid) dar acesta nu era complet implementat şi nici nu era localizat pentru Romania.

Decizia de alegere a abas ERP: Compania a studiat mai multe soluţii ERP (Navision, SAP și Senior ERP), dar pana la urma abas ERP a ramas in selectia finala din perspectiva costului si datorita adaptabilitatii sale pentru derservirea zonei de manufacturing. abas ERP a fost ales si pentru ergonomia sistemului, pentru echipa de dezvoltare locala – extrem de competenta si deschisa – si pentru faptul ca a fost deja implementat cu succes la firme de mase plastice din industria automotive.

Solutia tehnicaabas ERP necesita un timp de implementare mult mai redus decat alte soluţii ERP (3-5 luni). Semnificative au fost si caracteristicile de flexibilitate si de adaptabilitate, precum si potenţialul sau de scalabilitate. De asemenea, pe langa raportul calitate-preţ foarte bun, abas ERP este deja pregatit pentru conformare cu paradigma Industria 4.0.

Cerinte speciale si conditii particulare de implementare: Principala provocare a constat în planning-ul de productie si in maparea productiei în ERP. Pentru ca fiecare firma este diferita, si chiar daca se implementează un sistem standard, totusi procesele de productie sunt diferite.

Status dupa implementarea solutiei abas ERP:  Toate procesele intreprinderii s-au îmbunatatit. Pe termen scurt: acuratetea stocurilor si livrari mai performante. Pe termen mediu: planificarea si performanta productiei; reducerea stocurilor. Pe termen mai lung: controlul costurilor si relaţia cu clientii.

Planuri de viitor: Un ERP bun permite 2 lucruri: imbunatatirea relatiei cu clientii si reducerea costurilor. Pasii urmatori sunt implementarea componentei de Business Intelligence si a modulului de mentenanta in ERP. Pana la urma, abas ERP a fost si sansa revigorării proceselor interne, pentru ca nu a fost schimbat doar sistemul informatic, ci si modul de lucru.

„Convingerea mea este că, chiar dacă un ERP nu face imediat o firmă mai puternică, o firmă nu se poate dezvolta fără un ERP solid.” – Antoine Maillot, Director general QAPIROM.

Share on Facebook

UA-120640885-1 Suna Acum