Page title

13
May
Impactul digitizării în companiile producătoare
Impactul digitizării în companiile producătoare
  • Sistec
  • 1 Views
  • 0 Comment
  • No tags

Digitalizarea producției este un subiect foarte important și trebuie analizat serios. Producătorii se confruntă din ce în ce mai des cu dificultăți în a răspunde cerințelor în creștere ale clienților. Auzim adesea de la managerii care conduc fabrici, despre cum nu mai pot oferta din cauza termenelor  scurte impuse de marii producători. De asemenea, marginile de profit ale afacerilor lor se reduc concomitent cu creșterea riscurilor de calitate sau penalizări la livrare. Pentru a rezista în acest mediu atât de competitiv, întreprinderile sunt constrânse să regândească modul în care realizează fabricația.

Digitalizarea producției este o strategie de dezvoltare și adaptare, nu este doar un produs sau un serviciu pe care să îl achiziționați. Din acest motiv, planificarea pe termen lung este mai importantă ca oricând. Întreaga afacere trebuie să se transforme, nu numai mașinile, software-ul sau furnizorii.

Obținerea unui avantaj competitiv prin intermediul inovației digitale

După provocările economice din ultimul deceniu, industria de fabricare și asamblare  se confruntă cu o creștere reînnoită, susținută de inovațiile tehnice, extinderea oportunităților de piață și creșterea cererii de produse. 

În același timp, inovațiile digitale transformă operațiunile de producție și asamblare, deschizând ușile atat pentru operatorii mici cât și pentru jucătorii mari, pentru a îmbunătăți procesele, pentru a spori eficiența și a obține profituri. Cu ajutorul puncelor de control automate care devin mai accesibile, mai rapide și mai consecvente, aceste instrumente pot prelua sarcini mai complexe și mai variate decât se putea acum câțiva ani.

” Un prim pas către fabrica inteligentă este alegerea unei platforme ERP moderne – una gata să se adapteze și să poate răspunde cerințelor viitorului.” 

Componentele unei platforme robuste ERP

În era Industriei 4.0, tehnologia trebuie să fie o componentă centrală a strategiei de afaceri. Producătorii de top din industrie se concentrează din ce în ce mai mult pe tehnologii inovatoare și pe funcționalitățile globale disponibile într-o platformă ERP modernă și adaptabilă.

Dar în lumea soluțiilor ERP, nu toate programele software sunt create egale. Unele aplicații au cerințe mai exigente care necesită funcționalități  specializate. În selectarea sistemului potrivit pentru necesitățile de fabricație și de asamblare, există mai mulți factori cheie care trebuie luați în considerare:

Integrarea platformelor

Informațiile distribuite pe întreaga suprafață a fabricii sugerează că lumea Industry 4.0 funcționează într-un mod de gestionare descentralizat.

Pentru a înțelege mai multe, vă rugăm să citiți si pdf-ul Fabrication and Assembly Companies Whitepaper

Share on Facebook

UA-120640885-1 Suna Acum