Page title

29
Jan
abas ERP pentru Fabricarea și Prelucrarea Metalului

Industria de fabricare și prelucrare a metalelor este caracterizată de existența unui procent ridicat de întreprinderi de tip IMM, care furnizează componente pentru producători mult mai mari dintr-o gamă largă de industrii, inclusiv automobile, electronică și construcții. Un singur fabricant de metal ar putea produce componente și subansamble pentru clienții din aceste domenii diferite, toți realizând produse cu utilizări finale diferite. Software-ul ERP pentru companiile de fabricare și prelucrare a metalelor este abas ERP.

Una dintre provocările unice cu care se confruntă companiile de fabricare și prelucrare a metalelor este nevoia de a răspunde solicitărilor diferite ale clienților referitoare la modul în care le sunt livrate componentele. De exemplu, un producător de unicate poate avea nevoie de un furnizor care prelucrează metalul pentru a realiza un proiect cu proiectare la comandă. Aceasta înseamnă că fabricantul va trebui să aibă un proces flexibil care să permită estimări corecte ale costurilor și schimbări frecvente ale designului – adesea chiar în mijlocul producției. 

În alte cazuri, același fabricant poate fi solicitat să producă o cantitate mare de piese/ansamble standard. Indiferent de proiect, producătorul trebuie să fie capabil să se ocupe de o serie de cerințe complexe ale clienților cât mai rapid și mai eficient posibil pentru a-și păstra poziția în fața concurenței acerbe care definește această industrie.

 
“rămâi pe poziție într-o piață cu concurență acerbă”
 

Pentru a realiza acest lucru, fabricanții de metal se bazează pe sisteme solide de planificare a resurselor întreprinderii, care susțin și amplifică procesele lor uneori neobișnuite, fără a cauza întârzieri sau greșeli inutile. Iată câteva dintre cele mai importante funcții pe care un software ERP bun pentru companiile de fabricare a metalelor trebuie să le ofere acestei industrii tumultoase:

Integrare cu software-ul CAD

Integrarea simplă și fără probleme a unui sistem ERP cu software-ul de proiectare asistată de calculator este o caracteristică esențială pentru industria de fabricare și prelucrare a metalului.

“Orice software ERP pentru companiile de fabricare a metalelor trebuie să ofere posibilitatea de a integra datele dintr-un sistem CAD cu restul proceselor – producție, programare, liste de materiale și multe altele”, a spus Paul Hemmings, Vice-Președinte abas USA.

Acest lucru este deosebit de important pentru comenzile de unicate. Un client poate prezenta un design pentru o nouă componentă, dar trebuie să schimbe designul până la jumătatea procesului de producție. Un sistem ERP care este sincronizat cu software-ul CAD poate lua instantaneu modificările din proiectare și le poate traduce/transmite în întregul sistem, făcând-o ușor, pentru a obține estimări corecte ale costurilor lucrării, pentru a putea procura materialele necesare, pentru a realiza programul de lucru al muncitorilor și capacitatea de producție. 

Întreg articolul, în engleză, îl găsiți aici.

Share on Facebook

UA-120640885-1 Suna Acum